Gå til forsiden
 

Hvor lang tid tar det å flytte et domene til dere?

Normalt tar det ca. en uke å flytte et domenenavn fra gammel leverandør til oss. Merk: Dette er hvis alle steg i flytteprosessen blir utført prompte.

Stegene i en flytteprosess til oss, er som følger:
  1. Kunde legger inn en webhotell-bestilling på våre hjemmesider.

  2. Bestillingen behandles av en kundebehandler hos oss, og en flyttejobb blir sendt til vår ICANN-akrediterte partner.

  3. Vår partner vil sjekke om domenet er låst hos nåværende leverandør, og evt. gi oss en melding om dette. Vi vil overbringe denne meldingen til deg som kunde, og be deg ta kontakt med din nåværende leverandør for å få opphevet denne flyttelåsen (dette er bare noe din nåværende leverandør, eller deg som kunde, kan gjøre - vi får ikke gjort dette for deg).

  4. Hvis det er snakk om et .ORG, .INFO eller .BIZ domene, trenger vi også en autorisasjonskode for å kunne flytte domenet. Kundebehandlere hos oss vil ta kontakt med deg, hvis de evt. trenger en slik kode. Dette får du av din nåværende leverandør, på forespørsel.

    NB! Fra og med den 28. oktober, trenger vi også en autorisasjonskode for .COM og .NET domener. VeriSign (firmaet som vedlikeholder dette registeret) har med andre ord innført den samme ordningen som endel av de andre gTLD-registerene. Denne koden får du ved å henvende deg til din nåværende leverandør!

  5. Det vil så sendes en melding til administrativ kontaktperson på domenenavnet. Denne meldingen vil inneholde viktig informasjon, og må leses nøye. Hvis ikke stegene som er beskrevet i denne meldingen blir fulgt, vil man ikke kunne gjennomføre flyttingen av domenenavnet til oss. Ofte er det et problem at administrativ kontaktperson (e-postadressen) er uoppdatert og gammel. Det er derfor meget viktig at denne adressen blir evt. oppdatert før man starter flytteprosessen. Dette unngår unødig ventetid, og lang saksbehandling.

  6. Når administrativ kontaktperson har bekreftet flyttejobben pr. e-post, vil flyttejobben bli oversendt til det sentrale registrert. Dette kan ta alt fra 2-5 dager, avhengig av arbeidsmengden til det aktuelle domene-registrert (f.eks. VeriSign, som vedlikeholder .COM og .NET-registerene).
Er det ytteligere spørsmål vedrørende flytteprosessen, kan kundeservice hos oss kontaktes.


>> Gå tilbake...